Kinderen van Sikkim

Wie zijn wij ....

...... en wat doen we?

De Stichting Kinderen van Sikkim heeft als doel kinderen uit de allerarmste gezinnen in de Indiase deelstaat Sikkim in staat te stellen een goede opleiding te volgen.
 
Tot 2016 bood de Stichting gratis basisschoolonderwijs aan op de door haar opgerichte Sikkim Himalayan Academy (SHA). Thans sponsort de Stichting veelbelovende oud-leerlingen van SHA om hen in staat te stellen een opleiding te volgen aan een goede privéschool (Dr. Grahams Homes) en daarna aan een universiteit. Inmiddels studeert een aantal van "onze" kinderen niet alleen in Sikkim, maar ook in Delhi, Calcutta en Bangalore!
 
Voor meer informatie zie tabblad "Onze projecten".

 

Nieuwsbrief Kinderen van Sikkim – december 2020

 

Door de pandemie is onze reis naar India in het najaar niet doorgegaan en heeft ook het geplande bezoek van Samjyor en Kursongkit in juni aan Nederland geen doorgang kunnen vinden (de tickets waren al geregeld).

Vandaar een iets ander verslag van het wel en wee van onze kinderen die overigens voor een groot deel inmiddels jong volwassen zijn. Met veel van hen hebben we gelukkig goed contact via Whatsapp.

 

Voor de gehele Nieuwsbrief klik hier.

 

Nog meer informatie is te lezen in de december brief van het UK comité dat voor de sponsering van Dr Graham Homes zorgt, klik hier.

 

Voor informatie van 2019 en vorige jaren , kijk op tabblad “Nieuwsbrieven en Verslagen”.